Založ si blog

Ako sa polarizoval slovenský hokej

Slovenský hokej sa – po júnovom kongrese a voľbe vedenia SZĽH – podľa niektorých „polarizuje“. Miesto zblíženia stanovisiek dvoch táborov, ktoré súťažili o miesto prezidenta SZĽH a užšieho vedenia, sa konfrontácia medzi obomi stranami naopak vyostruje.

Najprv začali „lintnerovci“ kritizovať férovosť voľby prezidenta, potom niektorí hokejisti verejne odmietli účasť na galavečere, neskôr odmietli reprezentovať. Napriek tomu ukázali „nemečkovci“ ústretovosť a ponúkli Mirovi Šatanovi post generálneho manažera reprezentácie. Ten ho odmietol. Tiež sa „nemečkovci“ vyjadrili, že niektoré programové body z Lintnerovho programu sú fakt dobré a radi by ich vo svojom funkčnom období realizovali.
Keď odmietne účasť v reprezentácii nejaký hokejista tesne pred turnajom (MS, ZOH), tak väčšinou má viac či menej pochopiteľné dôvody (doliečujem zranenia, nie som vo forme, mám rodinné problémy, manažér ma nepustí…). Ako tréner národného mužstva, generálny manažér alebo prezident zväzu si povzdychnem a hľadám iné riešenie zostavy. Ak mi však celý rad aktivných špičkových hráčov ešte takmer rok pred najbližšími MS a priori oznámi, že s nimi nemám počítať, je to chrstnutie popola do očí, vyhlásenie vojny, napľutie do tváre. Preto nechápeme „nemečkovcov“, prečo aj po tejto „inzultácii“ prichádzajú s ústretovými návrhmi (GM pre Šatana, realizácia nápadov z Lintnerovho programu).

A tiež nerozumieme „lintnerovcom“, prečo sa nechcú podieľať na zlepšovaní slovenského hokeja, keď im (staro)nové vedenie zväzu túto možnosť aktívne ponúka. Pokiaľ by v tomto celom šlo iba o šport (hokej), vyzeralo by to celé skutočne nepochopiteľné. Tuto ale nejde (len) o hokej. Váhostavu, CT prístrojom, diaľničnému obchvatu Bratislavy, platinovým sitkám, tunelu Branisko alebo budove daňového riaditeľstva v Nitre ľudia príliš nerozumejú. Tieto prípady sú pre drvivú väčšinu ľudí príliš zložité. Hokeju rozumie každý (Slovák aj Slovenka), každý pozná Hossu, Gáboríka, Tatara. Skupina Slovákov, ktorí sa vďaka svojmu talentu a snaživosti vypracovali medzi najlepších hokejistov v zahraničí a prežili tam (väčšinou úspečne) značnú časť svojej športovej kariéry, hokejisti, ktorí zažili na vlastnej koži, ako funguje normálna otvorená spoločnosť (USA, Kanada, Švédsko, Fínsko, Švajčiarsko….), kde sa dajú vlastnou poctivou prácou zarobiť veľké peniaze a získať rešpekt aj ako cudzinec, stúpili počas júnového kongresu do toho páchnúceho slovenského skorumpovaného lajna, videli hlasovať o top vedení hokejového zväzu všakakovaké pokladníčky, upratovačky, vrátnika zo SZĽH – a teraz reagujú podráždene (schválne, kto z vás by nereagoval podráždene, keby omylom stúpil do …výkalu?)

Slovenský hokej sa nepolarizuje. Slovenský hokej sa stal dejiskom konfrontácie medzi podstatou ľadového hokeja – tímového športu s tvrdými hitmi ale férovými pravidlami (asi by sa naše hokejové hviezdy na celý hokej dávno vykašľali, keby neboli presvedčení, že to je férový šport, však?) a kšeftárskou mentalitou vekslákov, ktorých jediným cieľom – nakoniec to povedal aj ich hovorca Nemeček – je biznis okolo MS 2019. Prípadný zostup do kategórie B MS a odliv slovenských fanúšikov by ich určite nebolel tak, ako nemožnosť prisať sa na štátny cecok pri MS 2019 – tam si vystačia aj so zahraničnými hokejistami a zahraničnými fanúšikmi. Takéto pijavice máme v školstve, zdravotníctve, doprave, iných športoch….prakticky všade. Niektoré dokonca v niekoľkých „sektoroch podnikania“ naraz. Hokeju rozumie každý (Slovák a Slovenka), preto dúfam v ďalšiu nedohodu. Vred sa nelieči tak, že sa prelepí leukoplastom (Miro generálnym manažérom repre, Rišo prezidentom extraligy atd.). Je treba ho vyoperovať. Bezo zvyšku.

Dejiny sa zastavili

12.10.2015

Prezident Lukašenko vyhral voľby piatykrát v rade, chce ho 83% Bielorusov. Všetko tam funguje bezchybne. Nie je tam nezamestnanosť, kriminalita, neporiadok, drogy, homosexuáli, politickí väzni (tých šesť, čo ich nedávno prepustil na nátlak západu, bol komparz). V Bielorusku sa prakticky zastavili dejiny, niet už čo meniť, všetko je v najlepšom poriadku. Raj na zemi.

1975-2015

05.08.2015

V týchto dňoch si pripomíname 40. výročie začiatku genocídy „Červených Khmérov“ na takmer polovici vlastného obyvateľstva (50%! – Stalin so svojimi gulagmi, koncentrákmi a násilnými presunmi celých národov do istej smrti – genocíde spáchanej na vlastných, sovietskych občanoch, bol v porovnaní s tým vlastne amatér.). Keby bola naša rodina (otec [...]

MH17

18.07.2015

Zatiaľ najväčším leteckým nešťastím (okrem 9/11, lebo to je kapitola sama pre seba) bola zrážka dvoch lietadiel na vzletovej dráhe letiska Los Rodeos na Tenerife v marci 1977. Vtedy zahynulo 583 ľudí v obidvoch lietadlách. Je to už takmer 40 rokov – to je dosť času na vyšetrenie okolností a príčin tejto havárie. V podstate sa na seba nabalilo niekoľko udalostí, [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 10759x
Priemerná čítanosť článkov: 2152x

Autor blogu

Kategórie